Edwin Simonis

Bart van der Molen, KBC RadioDe Leeuwenkuil als radioshow is eind jaren 80 van de vorige eeuw ontstaan. Hier meer over de geschiedenis. Ik maakte toen radioshows bij grote Nijmeegse ‘piratenstations’ als Delta Radio, Radio Contact en Keizerstad FM. Bij die laatste is De Leeuwenkuil ontstaan.

 

Al vanaf de start bleek de formule aan te slaan. Dat heb ik in de jaren verder uitgewerkt, via lokale omroepen als Trend FM en Radio Nijmegen, tot dat wat er nu sinds 2012 te horen is via internet stations.

 

Bij Keizerstad FM kwam tijdens een Vierdaagse van Nijmegen Tom Mulder de rangen van dj’s versterken. Hij heeft er toen voor gezorgd dat ik gedurende enige maanden Aflossing van de Nachtwacht kon maken bij de TROS op toen Radio 1 en 2. Daarin het concept van De Leeuwenkuil gebruikt en de TROS was erg enthousiast. Helaas werd de toenmalige radiodirecteur ziek, waardoor het nooit tot een contract is gekomen. Diens opvolger is direct overgestapt naar dj’s uit Amsterdam.

 

Jeroen Soer heeft me daarna nog bij Radio 10 gehaald. Daar heb ik ook weer enkele maanden gewerkt aan radioshows. 10 had toen nog geen kabel frequenties of FM dan wel AM zender. De zogenaamde U bocht Radio 10 heb ik echter met veel plezier van mijn stem voorzien.

 

En vanaf 1 april hoor je de volwassen radioshow van maandag tot vrijdag op KBC Radio van 16:00 - 18:00 uur.

edwin@kbcradio.nl

© 2017 KBC Radio    |   E-Mail: studio@kbcradio.nl